Това мнение изрази приед БНР психологът Десислава Георгиева, специалист по оказване

...
Това мнение изрази приед БНР психологът Десислава Георгиева, специалист по оказване
Коментари Харесай

Психологът Десислава Георгиева: Добрите примери не са водещи като фокус на обществото

Това мнение изрази приед БНР психологът Десислава Георгиева, специалист по оказване на незабавна помощ при спешни събития, член на секцията по спешна намеса на Дружеството на психолозите в България.

 

Психологът е черноглед дали крайните ограничения като тотална възбрана на наличието на подрастващи в обществените мрежи ще проработят и счита, че " от позиция на логиката на психиката би трябвало да се търси някаква премереност ".

 

Георгиева регистрира " предпочитание да постановяваме нашата персонална истина като такава ", а " положителните образци не са водещи като фокус на обществото ".

 

Всеки от нас стана медия, означи Десислава Георгиева и подчертава върху индивидуалистичния взор – " аз да бъда в центъра, да бъда забавен, да правя впечатление с крайни дейности ".

 

Никога едно сериозно събитие не може да бъде планувано. То постоянно основава безпорядък, разбърква съществуващия ред и няма точна рецепта за верните стъпки, с които би трябвало да се работи, разяснява психологът по отношение на трагичните събития с всеобщите стрелби в Сърбия.

В учебната среда би трябвало да се работи с експанзията, " с тези първи прояви на държание, което излиза отвън рамките на нормалното ", уточни Георгиева.

 

" Винаги при сериозно събитие търсим виновника. Много е значимо да го посочим с пръст, а сякаш не се задълбочаваме в аргументите, които водят до събитието. "

 

В предаването " Преди всички " Десислава Георгиева разяснява, че живеем в ера на тревога и неустановеност.

 

" Тревожността, когато е добре разбрана, води до креативност, до дарба да се оправяме, да избягаме от това, което сега е доста типично – да не поставяме старания и да не поемаме отговорност за нищо. "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР